Films / Education

Człowiek latami traci zdrowie kosztem zarabiania pieniędzy.  Następnie wydaje wszystkie zarobione pieniądze na odzyskanie utraconego zdrowie. Należy zadać sobie pytanie? czy taki człowiek będzie mógł w ogóle skonsumować owoce swojej pracy ?

Produkty Organiczne i Nieorganiczne                                                                  Co właściwie oznacza określenie  Organiczny i Nieorganiczny?

Dlaczego jest tak ważne posiadanie w swoim domu, mieszkaniu zestawu do Nano Filtracji Aktywnej Wolnej Wody Organicznej.

Człowiek jest organizmem organicznym więc powinien jeść i pić wszystko to co jest  organiczne i naturalne !

Nieorganiczny- oznacza agresywna chemia.!

W przypadku gdy człowiek spożywa pokarmy nieorganiczne, pije wodę nieorganiczną jego organizm organiczny ulega procesowi biodegradacji, w czasie następuje przewaga substancji nieorganicznych rakotwórczych .

Tkana , błona komórkowa (mózg komórki) i inne organy, narządy organiczne ulegają procesowi mutacji, wspomagane dodatkowo przez odwodnienie organizmu.  Neurony, nowe szlaki neuronowe , płyny neuro przekaźnikowe  zwarcia między izolatorami syna psów ( impulsy) przekazują błędne informacje pozyskaną z wirusa substancji nieorganicznych (wirus to zamknięta obca informacja genetyczna) wprowadzając do biosystemu i zaczyna się proces apoptozy, przeistaczania się zdrowej organicznej tkanki, komórki w tak zwany nowy twór, przez osoby żerujące na niewiedzy Człowieka  nazywane Rakiem lub Nowotworem.

Kiedy w czas dociera  świadomość  Człowiek  jak najbardziej może uzdrowić swój organizm z wszelkich chorób przewlekłych i innych np. niesprawność ruchowa palców u rąk, niesprawne nogi, itd. które w okresie swojej niewiedzy, braku umiaru i uwagi nabył.

Dla człowieka, dla którego ważniejsze w życiu są iluzoryczne , krótko trwałe przyjemności , po za jego stanem zdrowotnym organizmu i psychiki, generalnie kończy się przykrym doświadczeniem, przeżycia pewnego okresu swojego życia w pampersie po udarze /zawale czy też na wózku inwalidzkim.

Organiczne, Nieorganiczne, Syntetyczne, Mineralne, Naturalne, w pełni Naturalne…

Co właściwie oznaczają te terminy i dlaczego przynajmniej niektóre z nich spotykamy na każdym kroku, są one używane właściwie jak się komu podoba?

Konsumentów wprowadza to w błąd, a skomplikowane przepisy prawne czy też  agencje reklamowe niestety nie pomagają w ich wyjaśnieniu, raczej wręcz przeciwnie.

Żywność organiczna to stosunkowo nowy termin w branży spożywczej i jak łatwo można się domyślić, że ten rodzaj żywności staje się obecnie coraz bardziej doceniany i ważny dla  naszego zdrowia.

Ale odłóżmy to teraz na bok i sprawdźmy właściwe znaczenie tych terminów oraz ich znaczenie z punktu widzenia wody, roślin i systemów uprawnych.

Produkt Organiczny

Z punktu widzenia fizyko-chemicznego to substancje, które w swoich molekułach zawierają węgiel (za wyjątkiem węglanów i cyjanku).  Substancje organiczne są pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Termin ten może również oznaczać wiele innych rzeczy, od elementów organizmu aż do sposobu uprawy.

W niektórych krajach terminem organiczny nazywa się nawet podstawowe przepisy prawa.  Luźno tłumacząc oznacza to dobry (o ile nie odnosi się do którejś z części organizmu w takim przypadku mowa o rodzaju choroby lub rodzaju ustawy, o ile zostanie naruszona).

Organiczny nie musi być koniecznie pochodzenia naturalnego.

Np. woda uzyskana metodą oczyszczania w technologii systemu Nano filtracji jest aktywną wolną wodą organiczną dlatego, że z molekuł  zostały usunięte  substancje pochodzenia nieorganicznego, wymienione np. w książce pt. “Rakotwórcza Woda” autorka  Dr inż. Barbara Mikołajczak

Produkt Nieorganiczny – agresywna chemia.

Jest to proste – jest to przeciwieństwo produktu organicznego. Patrz mineralny. Ponownie trzeba podkreślić, że nieorganiczny nie musi bezwarunkowo oznaczać pochodzenia naturalnego.

Syntetyczny

„Syntetycznie” oznacza, że coś nie powstało drogą naturalną, bez wykorzystania naturalnych cech organizmów, które w drodze ewolucji natura ukształtowała do ich replikacji, wzrostu itd. Posiłkując się m.in. metodami inżynierii genetycznej, tkankowej, naukowcy na świecie już teraz są w stanie wytwarzać w laboratoriach coś, co przypomina tkankę mięśniową. Jest to możliwe.

Wyprodukowany przez człowieka, bardziej precyzyjnie w żadnym wypadku naturalny: sztuczny, nieorganiczny lub nienaturalny.

Żywność syntetyczna zawierająca wiele syntetycznie przetworzonych składników oraz związków niewystępujących w przyrodzie. Przykładem mogą być popularne zupy instant z makaronem oraz dania bez gotowania. Zawierają one różne związki, np. glutaminian sodu a także suszone i przetworzone surowce, jak skrobia modyfikowana. Żywność syntetyczną potocznie nazywa się sztuczną, co znajduje odzwierciedlenie w nazwach produktów np. miód sztuczny. Żywność syntetyczna nie jest korzystna dla zdrowia.

  1. łączący w jedną całość lub obejmujący całość z pominięciem szczegółów czegoś.
  2. 2. będący jednolitą całością złożoną z różnych elementów  3. otrzymywany sztucznie w wyniku syntezy chemicznej
  3. 4. oleje syntetyczne, ciekłe substancje wielkocząsteczkowe (polimery o stosunkowo małej masie cząsteczkowej);

Naukowcy wyprodukowali syntetyczną żywność.

Ale nieprędko będziemy mogli ją jeść

Od lat w świecie nauki pojawiają się pomysły wyprodukowania żywności „w laboratorium”. Zaliczyć do nich można np. hodowlę tkanki mięśniowej in vitro, z próbki pobranej z mięśnia krowy. Pojawiają się także metody izolowania z roślin preparatów białkowych, z których później próbuje się formować coś, co przypomina mięso. Zdaniem specjalistów, tego typu żywność raczej nieprędko pojawi się na naszych talerzach.

Naturalny

Występujący w przyrodzie lub produkowany przez naturę. Definicja słownikowa zajmuje kolejne dziesięć stron i obejmuje między innymi kolor, który opisuje się jako żółto-szary do jasno pomarańczowo-żółtego  (jak coś takiego może być naturalne?)

Dla nas naturalny oznacza przede wszystkim, że nie został wyprodukowany przez człowieka, ale został zebrany lub stworzony przez naturę. Powinno się zawsze mówić rzeczy naturalne, ale w praktyce zależy to od tego, czyją definicję wykorzystamy.

Mineralny

Dotyczący soli nieorganicznych, np. soli sodu, potasu, wapnia, chloranów, fosforanów, sulfatów itp. Substancje te oznacza się w ten sposób, ponieważ wcześniej były uzyskiwane przy wydobywaniu minerałów ( kruszone , mielone skały). Nie muszą być koniecznie pochodzenia naturalnego.

C.d.n.

The following video shows us the way water travels and what happens when it travels between the Clouds and Krans:

A statement of an expert – naturopaty Stanisław Olszewski in an interview for NTV – concerning water quality and recommendations for using water with specific REDOX parameters and the degree of its mineralisation is presented here:

In another film, Prof. Maciej Adamski presents the issue of water, its molecules, structure and, what is very important, answers the question of what water is healthy and necessary for the body:

Another interesting lecture by Prof. Maciej Adamski, on many issues related to the subject of water:

A fragment of the video about the influence of Red-Ox NanoWater on the improvement of the results of the examined live blood drop:

Comments are closed.